Dubbele lange lijnen

Paard aan de dubbele lange lijnen in Heiloo.

Voor een rechtgericht soepel paard

Het werk aan de dubbele lange lijnen is een belangrijk middel om het paard teugelhulpen aan te leren, kennis te laten maken met nageeflijkheid en een start te maken met de rijtypische balans.

 

Voor een jong paard is werken aan de dubbele lange lijnen een goede opstap naar het rijden, maar voor een al gereden paard kan dit werk zeker zo waardevol zijn. Scheefheid, aanleuningsproblemen, problemen in de lengtebuiging zijn zomaar wat onderdelen die je heel fijn kunt aanpakken door het werken aan de dubbele lange lijnen. 

 

Deze Freestyle trainingsvorm kent 2 posities: de menpositie waarbij je achter het paard loopt en de centrumpositie waarbij het paard om je heen loopt. Beide posities wissel je regelmatig af. Op deze manier kun je je paard goed recht richten en zijn balans verbeteren. Je kunt deze training ook gebruiken als opstap naar het werken aan de hand of aan de lange teugel.

Voordat je toe bent aan les in werken aan de dubbele lange lijnen is het handig om de onderdelen loswerken en grondwerk te hebben gedaan. Voor het trailerladen kun je ook gebruik maken van de aangeleerde technieken aan de dubbele lange lijnen.

 

Ik kom graag bij je langs voor lessen werken aan de lange lijnen in Noord-Holland in de regio Alkmaar, Hoorn, Purmerend en Schagen.