Werk aan de lange teugel wordt nogal eens verward met werken aan de dubbele lange lijnen. Er zijn ook best wat overeenkomsten. Bij het werken aan de dubbele lange lijnen gebruik je een longeersingel en lijnen van 6,5 meter lang. Je kunt, ook bij paarden die wel eens durven slaan, genoeg afstand houden waardoor het werk veilig blijft. De afstand is dan ook meteen wat nadelig, want hoe dichter je bij je paard loopt, hoe subtieler je hulpen kunnen zijn.

 

Werk aan de lange teugel doe je zonder singel en met een teugel. Eigenlijk een gewone teugel maar dan iets langer. Je kunt ook weer werken vanuit verschillende posities. De keuze voor de positie hangt af van de africhtingsgraad, de veiligheid en wat je zelf natuurlijk prettig vindt. 

 

Over het algemeen start je naast je paard, ter hoogte van zijn lendenen, later schuif je, als je dat veilig genoeg vindt, op naar achteren en uiteindelijk kun je dicht achter je paard lopen. 

 

Als een paard sterk genoeg is om echt verzameld te gaan kun je hem zelfs in galop bijhouden terwijl je zelf loopt! Maar dat duurt natuurlijk wel even!

 

Foto's volgen binnenkort.