Puppypaardendag

Jonge paarden leren van elkaar.
Jonge paarden spelen samen in de sneeuw.

 

Vandaag is het puppypaarden dag. Allemaal 2,5 jarige paarden in de lessen! Wat doen we dan met zo'n ukkie?

 

Voornamelijk basis gehoorzaamheid, zoals netjes meelopen in het door jou aangegeven tempo, halthouden zodra jij stilstaat en niet om je heen draaien of tegen je aan beuken. Op verzoek hoofd omlaag brengen ter ontspanning, paar pasjes achterwaarts en een pasje om zetten.

 

Paarden die nog niet vast kunnen staan gaan we dat ook meteen leren.

 

Wat kun je nog meer doen met zo'n puppy van 2,5 jaar behalve lekker in het land laten lopen?

  • Wandelen natuurlijk, wordt hij meteen wat verkeersmak.
  • Trailertraining, dat is ook nooit weg.
  • Obstakeltraining, daarmee leert hij jou nog meer te vertrouwen. Hou dit vooral kort!
  • (Deken)singeltje om, schabrakje er onder, dat soort dingen kan dan al best af en toe.

Hou in de gaten dat het echt kleutertjes zijn, de concentratie is nog minimaal en duurt vooral kort, dus hou de sessies ook kort. En kort houdt ongeveer 20 minuten in, soms zelfs korter. Hou het vooral leuk en interessant voor je paard. Heeft hij er duidelijk even geen zin in, laat hem dan maar.

 

Daarnaast is het natuurlijk het ALLERBELANGRIJKST dat hij gewoon paard kan zijn, in een groep kan lopen, liefst met verschillende leeftijden. Daar leert hij namelijk het meeste over hoe hij zich behoort te gedragen.