Het begin van de toekomst van Future deel 7

Door ziek en zeer bij mens en dier hebben we een winterstop ingelast. Maar die is nu voorbij, we gaan weer verder met het beleren van Future. 

 

De eerste les van dit nieuwe jaar gebruiken we om alles wat we al gedaan hebben even te herhalen en wat puntjes op de i te zetten. Mariska beheerst het loswerken inmiddels erg goed en het grondwerk aan de hand gaat ook steeds beter.

 

Alles kan net wat scherper, net wat sneller, net iets gehoorzamer, net iets meer ontspannen. Met wat kleine tips was al meteen veel verbetering zichtbaar.

 

Future lijkt wat stabieler geworden, iets volwassener in uiterlijk en gedrag. Maar het blijft een puppypony natuurlijk!

 

Vandaag voegen we een nieuwe oefening toe, de zigzag. De bedoeling is dat Mariska recht achteruit loopt en Future begeleidt in het bewegen in een zigzagvorm. Best een lastig klusje, vooral met een pony die het liefst in je broekzak kruipt en nogal eens te dichtbij je wil komen. 

 

We hebben dus eerst de oefening in stukjes geknipt. Eerst laten wachten, achteruit lopen, uitnodigen te komen en op afstand halt houden. Dan achteruit lopen in tempowisselingen. Dat is ook nog niet zo eenvoudig. 

 

Maar we hebben zowaar een paar zigzag achtige bewegingen gedaan! Die zigzag is belangrijk om je paard te leren de aangewezen richting te volgen en het is tevens een goede balans training.

 

Mariske vond het een lastige oefening, maar zag wel de meerwaarde voor Future. Volgende keer gaan we weer verder!