Druk met van alles

De laatste tijd heb ik het behoorlijk druk gehad. In de privé sfeer was er nogal wat gaande met een dementerende moeder, mijn ouderlijk huis moest leeggehaald en verkocht worden, de BTW aangifte moest natuurlijk weer de deur uit en de gegevens voor de jaarrekening zijn ook weer aan de beurt. 

 

Mijn eigen merrie heeft in mei een ongeluk gehad en daarbij haar pees in het achterbeen geblesseerd. Dus zijn we al een tijdje aan het revalideren. Dat gaat heel goed, mede dankzij inzet van MK Dierfysiotherapie en Equi lymfedrainage was haar been wonderbaarlijk snel weer in orde. Maar we doen het heeeeeel kalm aan. 

 

Helaas heeft ze als nasleep van het ongeluk ook nog even een maagzweer opgelopen. Dat is echt iets heel naars. Zeer pijnlijk voor een paard en zeer kostbaar voor de eigenaar om te genezen. Dus de opbouw van de revalidatie kwam weer stil te liggen.

Een paard met een maagzweer hou je hooguit heel simpel een beetje in beweging, maar meer kan absoluut niet. 

 

Gelukkig gaat het nu best goed met haar, dus we gaan heel rustig aan de training weer oppakken. Het nare is dat ze in het voorjaar veel last heeft van headshaken, ze reageert sterk op pollen in de lucht. Het is te hopen dat ze er dit jaar wat makkelijker doorheen komt, want je wordt er wel een beetje moedeloos van als je paard van het 1 in het ander rolt.

 

Ik ben in januari gestart met Leergang Probleempaarden bij de Freestyle Academy. Tot nu toe al erg interessant. 

 

Er staan nog wat leuke activiteiten op de planning, hou de facebookpagina en de website in de gaten!