Wat je zoal tegenkomt

Dagelijks "zit ik langs de weg" zoals ze dat noemen. Veel in de auto op weg naar leerlingen. Al met al rij ik heel Noord-Holland door en kom ik op veel leuke plekken. Soms kom ik in dorpen waar ik nog nooit van heb gehoord. Zandwerven bijvoorbeeld, ik had daar nog nooit van gehoord, net als De Weere of Emaus. Mooie plaatsjes hoor!

 

Ik kom onderweg  best eens gekke of hele leuke dingen tegen. Zoals een meeuw die op je motorkap gaat zitten als je voor een stoplicht staat. En nog even blijft zitten als je wegrijdt. Echt grappig.

Of een teckel met een riem aan zijn halsband die gewoon midden op de weg staat, bovenaan een dijk. Geen mens te bekennen en de hond is drijfnat. Eh???? Teckel maar in de auto meegenomen. Zijn eigenaar was snel achterhaald door het telefoonnummer in zijn penning. De teckel, Takkie genaamd, had geen zin meer om te lopen en zijn eigenaar had hem even laten zitten met het idee dat hij zelf wel achter hem aan kwam. Moet je net een teckel hebben. Dat werkt dus niet he. Takkie is blijkbaar het water in gesprongen en aan de overkant van de vaart er weer uit geklommen. Goed, Takkie is weer goed en wel bij zijn eigenaar afgeleverd.

 

Tussen Noordeinde en Graft sta je nog wel eens te wachten totdat een hele grote groep koeien de weg is overgestoken via een brug het weiland in. Dit gebeurt twee keer per dag, dus je kunt het net treffen en dan sta je even te wachten. Best leuk om te zien hoor, er zitten er altijd een paar tussen die er een feestje van maken, proberen de andere kant op te lopen, richting de auto's of al bokkend hun collega's bijna van de brug van duwen.

 

Laatst had ik een Skoda Fabia dag. Echt waar. Ik weet niet hoe dat verklaard kan worden, maar die dag had ik serieus last van Skoda Fabia's. Ze moesten me gewoon hebben!

Eerst eentje die voor me voor het stoplicht stond, maar niet genoeg opgereden was richting stopstreep. Dan kun je wachten tot je een ons weegt. Dat licht gaat nooit op groen....

Daarna eentje die me gewoon totaal niet zag terwijl ik van rechts kwam en bijna mijn neus er af reed. Ook een Fabia.

Minuut of 10 later een Fabia die naast me geparkeerd stond met de bijrijdersportier zo ongeveer IN de mijne. Moest ik via de rechter deur naar binnen klimmen om weg te komen.

Later op de dag nog een Fabia in actie. Die reed zo hard door de berm dat ik nu drie sterretjes in mijn voorruit heb, en bedankt he. 

Ik heb niks tegen Skoda of Fabia's of zo hoor. Waarom ze mij moesten hebben?? Geen idee. Ik rij er voortaan wel met een boog omheen! ;-)