Pionnen, ze zijn zoooo handig!

Iedereen kent ze wel, die oranje of roodwitte pionnen die gebruikt worden bij wegwerkzaamheden. Je hebt ze in allerlei maten.

In mijn auto heb ik altijd een setje kleine oranje, flexibele pionnen liggen. Voor een habbekrats gekocht bij de Intertoys.

 

Ik gebruik ze voor veel verschillende dingen. O.a. bij het rijden. Je kunt hoeken aangeven waardoor mensen beter door de hoeken gaan rijden. Je kunt een vierkant afzetten in de bak waardoor je beter leert sturen, je kunt een slalom uitzetten wat ook handig is voor de balans en het sturen. Je kunt ook door de hele bak her en der een pion neerzetten en bij iedere pion een overgang maken. Of om iedere pion een volte maken. Of kruislings door de bak rijden, van pion naar pion.

 

Bij het loswerken kun je pionnen gebruiken om te leren sturen met je houding. Zo kun je een paar meter vanuit iedere hoek een pion neerzetten. De ene keer vraag je het paard dmv je houding om achter de pion langs te gaan, de andere keer om er voor langs te gaan. 

Bij het loswerken kun je ook een pion in het midden neerzetten als een soort ijkpunt voor degene die aan het loswerken is.

 

Bij het grondwerk aan de hand kun je natuurlijk ook slalommen om pionnen heen, of achtjes maken met steeds van hand veranderen op de cirkel om een pion heen.

 

Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos..... dus. Koop een setje pionnen voor een paar euro en vermaak je er mee! Wees creatief!