Een speciale ervaring

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een gezond lichaam. Soms is daar iets aan te doen en soms niet. Dan heb je er maar mee te dealen. Daar weet ik helaas zelf alles van.

 

Heb je een eigen paard, dan wil je die natuurlijk graag houden en dat vergt dan nogal wat aanpassingen zodat je paard niks te kort komt en jij er een tevreden gevoel bij houdt.

Dat is niet altijd makkelijk en je komt jezelf helaas vaak tegen waardoor beslissingen toch weer omgegooid moeten worden. De harde leerschool.... maar je bent dol op je paard en je gaat er voor.

 

Maar wat als je paard dan ook nog eens het een en ander mankeert? Dan wordt het best een lastig verhaal. Want dan zijn bijrijders niet meer zo makkelijk te vinden of gewoon geen optie meer. Je paard heeft aandacht en beweging nodig, anders gaat het niet lang goed. En dan gaat het met jou ook niet meer zo goed....

 

Laatst kreeg ik een belletje van iemand met een dergelijk probleem. Je kunt het een probleem noemen, maar eigenlijk is het dat niet, het is gewoon de realiteit van het moment. Het is een uitdaging om de boel zo te organiseren dat het voor alle partijen leuk en financieel te doen blijft.

 

Het paard mocht nog wel getraind worden, maar niet meer onder het zadel. Met mennen was er ooit een ongeluk gebeurd dus dat was echt niet meer in beeld bij de eigenaresse. 

 

Samen hebben we geïnventariseerd wat de eigenaresse lichamelijk zou kunnen en wat het paard lichamelijk aan zou kunnen. Daarna kwam het financiële plaatje in beeld, dat is natuurlijk ook belangrijk.

 

Ik ben even met het paard aan de slag gegaan om te zien hoe het dier reageerde en hoe hij fysiek in elkaar zat. Dat viel me niet tegen. Leuk paard, attent en vrolijk. En af en toe heel Gelders. ;-)

 

We hebben een plan gemaakt zodat ik een groot deel van de voorbereidende training met het paard doe, zodat de eigenaresse het werk daarna wat makkelijker op kan pakken omdat het paard het allemaal al heel goed snapt. 

 

Over een tijdje hoop ik hier te kunnen melden dat de eigenaresse en het paard heerlijk samen bezig zijn!