Netjes meelopen.... een uitdaging!

Wie herkent het niet? Je paard ziet een bosje gras en besluit jou daar naar toe te slepen. Je paard wil zijn stal in en doet dat dan ook gewoon, of jij nou bijna geplet wordt tussen paard en staldeur maakt even niet uit. Of je paard besluit helemaal niet mee naar binnen te willen, draait om en vertrekt weer richting weiland. Jij blijft achter met blaren op je handen. Leuke hobby joh, die paarden.... 

 

Het is best handig om je paard te leren dat jij beslist wanneer hij zijn voeten beweegt, in welke richting dat gebeurt en wanneer zijn voeten weer stil moeten blijven staan.

 

Grondwerk is daar heel geschikt voor. Je paard leert je netjes te volgen, halt te houden wanneer jij stopt zonder tegen je aan te beuken, in je jas te happen of je pet van je hoofd te stelen. Het is eigenlijk niet meer of minder dan een basisopvoeding, maar helaas verslapt de aandacht voor dit soort dingen regelmatig.

 

Het maken van nieuwe afspraken met je paard is niet alleen handig, maar ook gewoon heel leuk om te doen! Neem eens een paar lessen grondwerk! En nee, het is NIET zweverig!