Ervaringen met Baron Paardentraining

Baron Paardentraining voor schriktrainingen, grondwerk, dubbele lange lijnen en rijles

Ervaringen en reviews

Marielle (Zwaag):

Mieke heeft bij ons op stal een schriktraining gegeven. Allerlei grappige en bijzondere attributen had ze meegenomen. Dingen die niet zo eng leken bleken soms best lastig voor paarden. Andere dingen zoals een flessenbak ging eigenlijk heel goed. Rare wezens, die paarden...

Wij hebben genoten van de leuke dag! Kom je nog een keer Mieke?

 

Fred en Annika (Bergen):

Bij de aankoop van ons familiepaard dachten we een ongecompliceerd paard gekocht te hebben. Al snel bleek het paard iets gecompliceerder te zijn dan wij dachten. Of wij waren minder handig dan we eigenlijk dachten! Niet zo gek, met alleen manege ervaring.

Mieke van Baron Paardentraining hebben we op aanraden van een kennis al vrij snel ingeschakeld. Zij kreeg ons heel snel op het juiste spoor zodat we weer konden genieten van onze nieuwe aanwinst. We gaan nog even door met lessen, want we leren nog iedere keer zoveel en het is ook gewoon ontzettend leuk om te doen.

 

Annemarie (Egmond aan de Hoef):

Ik heb pas een jong paard gekocht nadat ik jarenlang niet meer gereden had. Best spannend eigenlijk. Mieke heeft me geholpen met de basisopvoeding dmv grondwerk en loswerken. Daarna zijn we met de lange lijnen begonnen. Echt vet leuk om te doen. Volgende stap was het beleren onder het zadel. Dat heb ik samen met Mieke gedaan, stap voor stap, met rust en zonder paniek en stress. Ik kan nu met een los teugeltje opstijgen, hij blijft netjes wachten tot hij weg mag stappen en sinds een week rij ik los door de bak. Zo leuk! Ik ben echt heel blij dat ik de hulp van Mieke heb ingeschakeld.

 

Manon (Middenbeemster):

Mijn haflinger Dyna wilde de trailer niet meer in. Ik wist niet wat ik moest doen. Iedereen had tips en iedereen wist het beter, maar het probleem werd steeds erger. Via facebook zag ik een advertentie van Baron Paardentraining langskomen en heb de gok maar gewaagd. Met twijfels, dat wel. 

Mieke bleek gelukkig heel rustig te zijn en we zijn aan de gang gegaan met eerst grondwerk om Dyna wat beter te laten luisteren. Daarna kwam pas de trailer in beeld. Door de oefeningen met grondwerk was ik duidelijker naar Dyna en kreeg zij meer vertrouwen in mij en was ik meer een leider voor haar. Na drie lessen liep Dyna zo de trailer in! Zelfs de stang kon dicht, dat had ik helemaal niet verwacht want ze kan soms zo hysterisch doen als er dingen achter haar zijn.

We zijn ook nog een keer gaan oefenen op vreemd terrein, dat was best handig want Dyna let dan nooit zo goed op mij. Ik was zo blij dat ik toch gekozen heb om iemand te laten helpen, anders was het denk ik nooit gelukt met laden. Nu kunnen we gewoon naar het strand en op wedstrijd!

 

Gerard (Zwaag):

Ik zag de facebook advertentie van Mieke over grondwerk. Het was een aanbieding voor drie lessen en ik wilde dat wel eens proberen. Mijn paard, een Fries, Leo, van vijf jaar, was nogal lomp in de omgang en had weinig respect voor mij. Ik heb zelfs een keer mijn ribben gekneusd en twee tenen gebroken door zijn lompe gedrag.

 

Mieke vertelde het e.e.a. over leren wijken voor druk, de dominantieverhoudingen en intentie. Omdat bij mij op stal loswerken geen optie is (geen plek voor), zijn we gewoon aan het halster begonnen. Daar zat genoeg werk... Na de eerste les waren de verschillen al enorm. Leo liep netjes met mij mee, stond stil als ik stil stond en deed een pas naar achter als ik dat vroeg. En ik hoefde niet eens tegen hem aan te duwen.

Na de derde les was ik inmiddels zo enthousiast dat ik er nog 3 lessen aan vast geplakt heb. Ik kan nu met Leo aan een loshangend touwtje langs de weg lopen, geen stress, geen lomp gedoe. Hij wacht netjes bij een oversteek tot hij verder mag lopen. Wat een verschil. Ik ben blij dat ik Baron Paardentraining heb ingeschakeld!

 

Monique (Opmeer):

Ik kreeg via een kennis de tip om Mieke eens te bellen over mijn paard. Ik kon haar niet longeren, ze viel mij aan en ik wist niet wat ik moest doen. Mieke kon gelukkig snel komen en we zijn aan de slag gegaan met los werken. Hierdoor was voor mij duidelijk dat de plaats waar ik stond en de manier waarop ik reageerde de reden was waarom het longeren steeds niet lukte. Heel interessant om dit te ervaren.

Na drie lessen los werken hebben we de longeerlijn vast gemaakt. Longeren ging nu echt veel beter!